Video: Tunelurile de “Dupa Ziduri” Brasov

Tunel Brasov - Catacombele de Dupa ZiduriCetatea medievala Brasov are o retea medievala de tuneluri, ce faceau legatura intre principalele elemente de aparara a cetatii, actualele monumente istorice ala Brasovului.

In filmarea aceasta sunt prezentate tunelurile din apropierea Bastionului Graft si a Turnului Alb din Brasov. Va invitam sa vizionati filmul de mai jos.

Varianta lunga de film, cu toate tunelurile filmate

Varianta scurta numai un tunel de la cap la coada

Ce va fii in acest loc istoric? Un tunel rutier!

Plan tunel rutier Dupa Ziduri Brasov

Plan tunel rutier Dupa Ziduri Brasov

Am publicat si galeria foto cu exterior si interiorul tunelurilor

6 thoughts on “Video: Tunelurile de “Dupa Ziduri” Brasov

  1. Tipic romanesc. Nici aceasa dezbatere nu se dezminte. Ca de fiecare data daca cineva vrea sa faca ceva romanul este Gica contra. Pur si simplu contra. In afara de a semna o petitie impotriva unui tunel nu am auzit o solutie pentru rezolvarea problemei circulatiei in centrul vechi al Brasovului. O serie de indivizi ce se dau intelectuali subtiri ai urbei au incercat sa se bage in seama fiindca altii nu i-au bagat. Nu stiu cu ce deranjeaza daca se face un tunel pe partea cealalta a Spurcatei. Intr-adevar s-ar fi putut face propunerea de bun simt ca tunelul sa fie complet sub pamint pentru a nu deranja promenada. Sau puteau formula o alta propunere. Asta daca bineinteles o au. De exemplu daca se scot toate institutiile publice din centrul vechi (inclusiv institutiile de invatamint si gradinite) atunci se rezolva problema traficului rutier. Si nu-i greu de facut acest lucru. Dar sa ramii numai la ideea de contra mi se pare primitiv. Oare este mai bine asa cu circulatie auto pe Muresenilor si Nicolae Balcescu ? Snt tari care au mutat si locuitorii din zonele istorice. (vezi Hradul di Praga) iar, noi ne cramponam de niste tuneluri care nu duc nicaieri si care totusi se pare ca au fost sapate si folosite ca adapost antiaerian in timpul razboiului. A cercetat cineva temeinic aceste tuneluri ? Exista documente care sa ateste vechimea lor ? Toti dau cumai cu presupusul. Pe vremea cind eram copil se zvonea ca sub Timpa exista o mare legenda care s-a reluat atunci cind Ceausescu a vrut sa faca tunel care sa uneasca cartierul Valea Cetatii cu centrul orasului (si ce bun ar fi fost acest tunel acuma). Asa si acuma. Daca se doreste sa se faca ceva deodata descoperim importanta “istorica” a unor catacombe. Tipic romanesc

  2. Singura metoda sa faca totusi tunel rutier pe Dupa Ziduri este sa se faca mai adanc, deci sa porneasca de la biblioteca unde e propusa parcarea si sa ocoleasca mult rezervatia istorica sa o ia si pe sub Drumul Poienii si sa iasa pe la maternitate, dincolo de catacombe si temeliile turnurilor nu in locul catacombelor, sa tunelul rutier complet inchis ca si cum ar face tunel din Bartolomeu in Schei.

Leave a comment