Galeria Foto: Tunelurile de “Dupa Ziduri” Brasov

Dupa cum ziceam si in articolul “Video: Tunelurile de Dupa Ziduri Brasov“, cetatea medievala Brasov are o retea medievala de tuneluri, ce faceau legatura intre principalele elemente de aparara a cetatii, actualele monumente istorice ala Brasovului. Va invitam sa vedeti galeriilor de fotografii din exteriorul tunelurilor si din interior.

Galerie foto cu promenada “Dupa Ziduri” si monumentele din apropiere: Bastionul Graft, Turnul Alb, Turnul Negru

Galeria foto cu interiorul tunelurilor de “Dupa Ziduri”

Galeria foto cu accesul in tunelurile de “Dupa Ziduri”

Ce va fii in acest loc istoric? Un tunel rutier!

Plan tunel rutier Dupa Ziduri Brasov

Plan tunel rutier Dupa Ziduri Brasov

Mai multe detalii despre acest proiect de distrugere.

6 thoughts on “Galeria Foto: Tunelurile de “Dupa Ziduri” Brasov

  1. Asta este numai o parte din catacombe. Eu m-am plimbat odata si prin tunelul de mers pe burta pe unde cameramanul nu a avut curajul sa se duca, si am gasit alte tunele, una care duce la iesirea astupata cu grilaj langa centrala, si alte doua tunele, unul care se infunda si altul inaccesibil ca e prea ingust si care poate duce la iesirea de pe Fagetului in spatele oficiului fortelor de munca

  2. Cu ajutorul unei scari de gradina, cineva a reusit sa exploreze si bunkerul impracticabil din zona fostului cinema “Popular” si mi-a aratat pe telefon printr-un filmulet, ca acel bunker este un alt ungher al catacombelor dar foarte curat, acel tunel de desparte in doua: in dreapta sunt doua camere caare se infunda, in stanga e o camera inainte care se infunda si un labirint de zidulete care e cam impracticabil si care nu poate fi explorat in intregime din vina a doua tunele extrem de inguste , una are gaura cu diametrul de 10cm si altul ce duce la restul catacombelor la spartura ingusta prin care nu puteam sa patrund care este blocat cu un cub de piatra imens. Labirintul de zidulete este similar cu tunelul inaccesibil din catacombe, nu stiu de ce au sigilat acea camera subterana cu zidulete, probabil cand au construit centrala sa monteze tevi in tunel, exact ca si cu proiectul de demolare in vederea construirii unei artere cu doua benzi.

  3. Am reusit si eu sa explorez ungherul secret din dreapta a catacombelor, acolo am mai vazut inca o “importanta” a zonei, ca taratul prin cotloanele inguste imi lucreaza muschii la brate ca si cum m-as duce la gym. Despre cotloane: unul e complet zidit unde numai teava continua, altul duca la un cub de piatra dar nu e porea ingust, am putut cobora printr-o gaura de soarece, acolo am mai gasit o alta teava sau probabil teava o ia circular ca si un accelerator de particule (de asta credeau cei de la ANTENA 3 ca catacombele ar duce pana in Bucegi si la o noua “Atlantida”, sau poate pana la Piramidele din Giza), cealalta teava duce la alte trei tunele: una zidita, una spre centrala dar astupat cu multi bolovani, una ce duce la zidul de boltari de unde porneste tunelul ce duce la iesirea cu grilaj de langa centrala din stanga. Parca eram in catacombele Parisului sau in catacombele de la Limanu (Pestera Limanu).

  4. Am impresia ca teava de ciment si centrala daca erau construite cam in 1970 ca chiar erau din intentia lui Ceausescu si a fostului institut de cercetari electronice Brasov sa faca accelerator de particule secret in Brasov folosind abuziv o parte din catacombe, ca altfel nu imi explic ce era cu conductul ce porneste de la centrale prin niste tunele din catacombe, plus ca stiu ce dictatorul era grandoman si vroia ca tara sa fie “multilateral dezvoltata”.
    Ca nu numai edili avea idei contra zonei Dupa Ziduri cu tunelul rutier, dar si cel care a facut teava ce porneste de la centrala si acea centrala construita peste una din intrarile in catacombe avea “proiect de distrugere” prin construirea unui accelerator de particule.

Leave a comment