2 thoughts on “Catacomba Brasov – Camera patrata – tuneluri zona Dupa Ziduri

  1. Foarte interesant! Felicitari pentru munca depusa! Totusi , sunt curioasa: iesirea nu trebuia sa fie pe alta gura, in cealalta parte a orasului? Asa imi imaginam eu galeria…Sau una din camere era fundatura, si nu se putea trece dincolo de ea? Dic cate se putea vedea in semiobscuritate, erau inscriptii pe pereti sau bucati de metal pt agatat lanturi? Ar fi interesant de cartografiat, macar sub forma de schita pe hartie.

    • Din discutiile cu alti iubitori ai orasului, aceste tuneluri au o urma medievala, dar au fost latite in perioada razboaielor mondiale si au avut rol de depozit si protectie.
      Camera patrata este o fundatura. Din ce imi aduc au aminte, la turnul alb exista in centrul lui o coborare surpata, care ar fi dus la un tunel medieval, ce facea legatura cu cetatea.

      Inscriptiile sunt facute de boschetari, de rockeri si alte natii de adolescenti. In pereti exista sapate locasuri pentru montare de capriori si grinzi din lemn, dar nu sunt urme metalice care sa ne certifice imaginile de chinuri si teroare, ce s-ar fi putut petrece aici.

      Am incercat o cartografiere, dar e facuta liber, fara maruratori, doar o transpunere a filmarilor si fotografiilor, pe hartie. Multumesc pentru comentariu.

Leave a comment