O vizita la lasarea toamnei 2015: gunoaie, oamenii strazii, fum

Dupa ce gratiile de la intrarea principala au fost rupte, dupa cateva luni de trafic turistic de tip “tranzit”, s-au adapostit baietii fara casa de prin centru. Numai ca lasa tot ce aduna in interior, inclusiv rahatii proprii, la care nu am solutie cum ar putea fi “igienizati”.

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

7 thoughts on “O vizita la lasarea toamnei 2015: gunoaie, oamenii strazii, fum

  1. Imaginea cu gunoaie e istorie.
    Catacombele Brasovului acuma sunt un fel de muzeu, sunt luminate galeriile practicabile si curatate ca in Germania, deocamdata se viziteaza gratis dar numai la pranz cam de la 14:00 la 17:00, dupa ce se va termina pandemia se vor aduce artefacte de muzeu digital ca la AMURAL unde se va intra si cu bilet. Galeriile impracticabile contin un tub ciudat de beton armat in forma de tunel edilitar ce contin instalatii electronice abandonate ce vin dintr-o centrala si pare ca duc la un laborator subteran secret dar sigilat, deoarece accesul se face numai din interiorul tubului nu din catacombe prin tunelele de mers pe burta delimitate de tunele de beton armat si tavanul grotei pe unde deabia m-am putut tara ca sa explorez si ca sa fac sport acolo in carantina din aprilie, capetele sunt zidite din catacombe, unele portiuni sunt prea inguste cam de 10cm.
    In galeriile impracticabile nu prea se poate merge acum ca trebuie avut grija sa nu te prinda custodele catacombelor deoarece sunt galerii de nevizitat. Centrala amonte e sigilata cu 2 porti metalica sudate.
    Centrala aia cu tubul ce traverseaza catacombele se pare ca ar fi construite de compania ICE FELIX ce folosea abuziv o parte din catacombe sa faca micro-accelerator de particule ca la Magurele. Laboratorul astupat din catacombe probabil ca comunica si cu centrala din aval ce are un paznic si cu galeriile edilitare de sub Dealul Warte si chiar cu rezervoarele de apa de pe Warte din padurea de langa cimitirul Sprenghi.

  2. Da este interesant. Eu am dat peste conductul subteran solid din boltari din ciment roman demult, dar nu pot sti ce e inauntru si cum arata instalatiile, dar stiu ca e cea mai mare instalatie subterana din Brasov, si ca daca chiar ar duce si la rezervoare si pana in Bartolomeu, sa fie similar cu tunelul edilitar din Poiana Brasov ce duce aproape de Rasnov pe sub poiana Cristianului. In centrala din amonte nu pot arunca o privire ce este inauntru.
    Deocamdata catacombele Brasovului dupa ce au fost vizitabile vara trecuta cu custode dar inca gratis dar fara artefacte expuse in interior, nu se pot vizita inca, deoarece sunt inchise pana cel putin in Iunie din cauza pandemiei coronavirus deoarece Brasovul a avut toamna si iarna si primavara o rata mare de infectare cu coronavirus si a scapat ca prin “urechile acului” de o noua carantinare (lockdown local), acum in weekend magazinele se inchid la 6 seara si circulatia pietonala la 8 seara. Acum doua saptamani au fost in galerii ceva infiltratii de apa din cauza stratului mare de zapada format in Brasov pentru ca primavara asta a fost prea frig, zapada a provocat de astfel si caderi de copaci pe Tampa si in alte paduri.
    Sa vedem in Iunie ce se intampla cu soarta muzeelor si graficele pandemiei.

    • In tunelul de la Compania Apa din Poiana Cristianului am intrat, nu e asa de interesant, doar plimbare pe langa o conducta ce transporta apa menajera (rahatul) din Poiana spre statia de epurare Brasov. E un tunel nou.

  3. Muzeul este gata!
    Catacombele Brasovului sunt “Brasov underground museum” cu artefacte de la AMURAL si taxa modica. Puteti afla detalii si la fata locului si pe pichetii de pe Google Earth despre muzee si programul lor de vizitare. Avem si foarte putine cazuri de coronavirus si multe relaxari.

    Puteti astfel pe acest sait sa postati si imagini de acum cu catacombele bine aranjate si ca muzeu ca in Nurneberg!
    Este o mandrie sa avem bunker bine amenajat!

    Este un muzeu digital.

    • Tunelurile de Dupa Ziduri nu vor fi niciodata comparabile cu altele, in cazul comentariului cu cele din Nurnberg.
      Sa zicem ca fiecare tunel va câștiga în timp ceva istorie și experiente. Astfel, își va construi propria istorie, propria “identitate”.

      Acum, partea de nefolosire, de secret, de jeg… leagă cuvântul “catacombă” cu posibilitatea existentei de oase umane. Nu zic “urme umane”, ca acelea erau prezente: rahați și gunoaie. Noua identitate va fi BUM, underground, tunel etc.

      Pe acest site, nu vom publica imagini noi, fiecare forma de Internet are particularitatea ei.

  4. Pentru ca Germania este mult mai bogata decat Romania si primariile din Germania si din alte tari civilizate sunt mult mai bine organizate. Catacombele Brasovului nu pot functiona permanent ca muzeu. Se vor redeschide la vernisajul “Noaptea Cercetatorilor” dupa ce va trece valul 5 al pandemiei (varianta Omicron). Targul “Noaptea Cercetatorilor” se va desfasura nu numai la colegiul “Andrei Saguna” ca zilele portilor deschise dar si la Institutul ICPC de cercetare si pe Dupa Ziduri cu o expozitie de imprimante 3D in Turnul Alb si cu o expozitie de obiective fotografice si camere de termoviziune care necesita incinte intunecoase si tehnologie infrarosu in holurile din catacombele Brasovului (Muzeul BUM).
    Asa scria pe prospectul acelui targ. Nu stiu cand va avea loc. trebuia sa se tina in octombrie 2021 sau in noiembrie 2021 dar din pacate a fost anulat din cauza valului 4 al pandemiei (varianta Delta).
    Inainte de pandemie targul “Noaptea Cercetatorilor” s-a tinut in toamna fiecarui an la colegiul “Andrei Saguna” si ultima oara si la Institutul ICPC.

Leave a comment